Zwilling
- Beauty potreby Zwilling
- Hrnce Zwilling
- Japonský a Santoku nôž Zwilling
- Kastról Zwilling
- Kuchárske nože Zwilling
- Kuchynské náčinie Zwilling
- Manikúra Zwilling
- Ostrenie nožov Zwilling
- Sada príborov Zwilling
- Sady nožov Zwilling
- Špeciálne nože Zwilling
- Univerzálne nože Zwilling
- Univerzálne panvice Zwilling
- Zwilling Fresh & Save
Zwilling – skvelá značka pre všetkých nadšencov do kuchyne
Zwilling je značka pre profesionálov aj nadšencov domáceho varenia a je známa svojimi prémiovými kovanými príbormi vyrobenými v nemeckom Solingene – v „City of Blades". Nože spoločnosti sú uznávané po celom svete a okrem nožov ponúka Zwilling svojim zákazníkom aj kvalitné produkty, ako sú ocieľky, brúsky na nože, bloky na nože, príbory, riad na varenie, kuchynské náčinie, nožnice a viac.
Zwilling – jedna z najstarších značiek na svete
Zwilling je medzinárodne známa rodinná spoločnosť založená v roku 1731 Petrom Henckelsom, ktorý registruje ochrannú známku značky v Cutler's Guild of Solingen, Nemecko (čo robí Zwilling jedna z najstarších značiek na svete). Názov spoločnosti znamená „dvojča" a od roku 1731 sa dvojičky (alebo ako niektorí radi hovoria „logo dvojitého muža") nachádzajú na všetkých ZWILLING J.A. produkty Henckels.
Zwilling získal svoje prvé ocenenia za kvalitu a dizajn v roku 1851 na Svetovom veľtrhu v Londýne, čo bol len začiatok jeho medzinárodného úspechu. Po prvom ocenení nasledovalo druhé v Paríži (1855) a v Chicagu (1893), kde Zwilling získal jedinú medailu na Svetovej výstave. Nasledovali ďalšie ocenenia, ale neboli to len nože, ktorými bola značka (v tom čase už prítomná nielen v Európe, ale aj v USA) známa.
Zwillingové patenty a ikonické vzory
V roku 1938 bol Zwillingu udelený patent na rad nožníc „Küchenhilfe" (pomocník do kuchyne), ktoré sú dodnes súčasťou jeho sortimentu. V skutočnosti sú jednými z najrozšírenejších nožníc na svete, hoci sú to viacúčelové nožnice TWIN, ktoré sú najobľúbenejšími nožnicami spoločnosti Zwilling.
V roku 1939 požiadal Zwilling o patent na proces kalenia ľadom a táto technológia sa dodnes používa s čepeľami FRIODUR® kalenými ľadom, ktoré majú mimoriadne dobrú retenciu ostria, flexibilitu a veľkú odolnosť proti korózii.
Najpredávanejší rad kuchárskych nožov Zwilling Nože ****FOUR STAR s ikonickým dizajnom, ktorý sa za viac ako 40 rokov nezmenil, bol vyvinutý v roku 1976 a v roku 2008 bol predstavený rad kuchárskych nožov TWIN 1731 – prvý z radu nová generácia nožov.
V priebehu rokov značka Zwilling rástla a získala mnoho známych značiek, ako je francúzsky výrobca riadu Staub, MIYABI z Japonska alebo talianska značka Ballarini.
Zwillingové poslanie a vízia
Ako už viete, Zwilling je 287-ročná značka s vášňou pre varenie a tradíciou. Ale zároveň je to moderná spoločnosť, ktorá sleduje súčasné a predpovedá budúce trendy a technológie vo varení s cieľom poskytnúť svojich zákazníkov s produktmi, ktoré rezonujú s ich životným štýlom.
Nože Zwilling a ďalšie produkty sú vyrobené z ocele a... vášne, s použitím kvalitných materiálov a najmodernejších technológií, aby bola zaistená tá najlepšia životnosť. Poslaním Zwillingu je inšpirovať ľudí k vareniu s každým nožom ako kus histórie a príklad mimoriadnej remeselnej zručnosti.
Ako sa starať o nože Zwilling?
- Nože Zwilling sú vhodné do umývačky riadu, avšakodporúča sa umývať ich ručne. Ak nechcete skrátiť ich životnosť a zhoršiť ich zadržiavanie, umyte nože pod vlažnou vodou jemným neabrazívnym mydlom a handričkou alebo špongiou, ktorá nepoškriabe a vždy ich ihneď osušte
- nedovoľte, aby na čepeli zostali kyslé potraviny, pretože to môže spôsobiť zakalenie a hrdzavenie vášho noža. Ak uvidíte hrdzu, odstráňte ju pomocou „Rust Eraser"
- Nože z uhlíkovej ocele sa v priebehu rokov sfarbia na tmavosivé alebo čierne. Ak chcete túto patinu minimalizovať, vždy, keď krájate vysoko kyslé potraviny, okamžite po použití čepeľ opláchnite a utrite
- okrem sekáčikov na mäso by sa nože Zwilling nemali používať na krájanie kostí alebo polomrazených alebo mrazených potravín
- používajte vhodné dosky na krájanie ktoré neotupia ani nepoškodia vaše nože. Používajte drevené alebo kvalitné plastové dosky na krájanie a nerežte nič na takých povrchoch, ako je porcelán, mramor, žula, dlaždice, porcelán, dosky z nehrdzavejúcej ocele a sklo.
Nepoužívajte nože nesprávne – nepoužívajte ich ako skrutkovače alebo otvárače na konzervy, pretože to môže spôsobiť ohnutie alebo zlomenie čepele. Upozorňujeme, že záruka sa nevzťahuje na nesprávne použitie.