Varné kanvice

1 položiek celkom
Vonkajšia varná kanvica PERKOMAX, biela, Petromax
€53,90
PET708019

Varné kanvice – dodajte svojej kuchyni retro vzhľad pomocou varnej kanvice

Štandardné varné kanvice už dnes nie sú také populárne ako v minulosti, ale stále sa používajú v mnohých domácnostiach. Navyše, najlepší dizajnéri ako Michael Graves a Aldo Rossi si dali námahu a navrhli nádherné varné kanvice pre značku Alessi – ktoré sú teraz ikonami dizajnu. Preto ak máte pocit, že tradičná varná kanvica je niečo pre vás alebo máte radi retro atmosféru vo vašej kuchyni, neváhajte a vyberte si štýlovú varnú kanvicu v Kulina.

Sú rýchlovarné kanvice lepšie ako varné kanvice?

Ťažko povedať, ktorý typ kanvice je lepší. Rýchle varné kanvice umožňujú rýchle varenie vody a sú vybavené automatickým vypnutím. Z dlhodobého hľadiska môžu ušetriť čas a peniaze, pretože sú energeticky účinnejšie ako varné kanvice, ale je potrebné pamätať na to, že varíte len toľko vody, koľko potrebujete.

Voľba medzi varnou kanvicou a rýchlovarnou kanvicou v podstate závisí od vášho osobného vkusu a požiadaviek, vrátane vizuálnych preferencií.

A ak ste fanúšikom čaju, v Kulina nájdete aj skvelé čajníky , ktoré vám umožnia uvariť ten najlepší čaj.

Prečo Američania používajú varné kanvice?

Väčšina domov v USA je napájaná 100 – 127 voltami, zatiaľ čo Spojené kráľovstvo a mnohé ďalšie krajiny používajú 220 – 240 voltov. Elektrické kanvice by teda neohrievali vodu tak rýchlo ako v Spojenom kráľovstve kvôli nižšiemu napätiu v USA. V dôsledku toho sa väčšina ľudí rozhodne variť vodu v tradičnej kanvici.

Prečo by som nemal naplniť kanvicu horúcou vodou?

Naplnenie kanvice horúcou vodou sa neodporúča, pretože by to mohlo byť nebezpečné a mohlo by to poškodiť kanvicu.

Pri nalievaní horúcej vody do studenej kanvice môže dôjsť k tepelnému šoku, ktorý môže rozbiť alebo poškodiť súčasti kanvice, ako je sklo alebo kov.

Naplnenie kanvice horúcou vodou môže mať okrem bezpečnostných problémov vplyv aj na kvalitu vody, pretože horúca voda môže mať viac rozpustených minerálov a kovov ako studená voda, čo môže zmeniť chuť a kvalitu vody.

Preto sa zvyčajne odporúča vložiť studenú vodu do kanvice a potom ju zohriať na požadovanú teplotu. Ak sa chcete dozvedieť viac o príprave a podávaní čaju, prečítajte si nášho sprievodcu pre čajových znalcov tu.