Sekáčiky a drtiče

6 položiek celkom

Sekáčiky a drviče potravín – rýchle a efektívne zariadenie na sekanie jedla

Čo je to sekáčik na jedlo?

Sekáčik na jedlo je kuchynský spotrebič, ktorý sa používa na rýchle a efektívne mletie a sekanie potravín. Zvyčajne obsahuje nádobu vybavenú rezacími čepeľami a vekom. Keď používateľ vloží jedlo na sekanie do nádoby a zapne spotrebič, jedlo sa rýchlo nakrája na menšie kúsky.

Sekáčiky je možné použiť na sekanie širokého spektra ingrediencií, ako je ovocie, zelenina, orechy a bylinky. Sekáčiky šetria čas a námahu v kuchyni a sú užitočné najmä na prípravu prísad do jedál, ako sú šaláty alebo praženice.

Ponúkame široký výber sekačiek a drvičov potravín v Kulina od známych výrobcov ako KitchenAid, Tefala WMF

Aký je rozdiel medzi sekáčikom a kuchynským robotom?

Sekáčiky na jedlo a kuchynské roboty sú kuchynské vybavenie, ktoré sa používa na sekanie, krájanie a mletie ingrediencií. Tieto dva spotrebiče sa však v niektorých dôležitých veciach výrazne líšia.

Kuchynský robot je zložitejšie zariadenie ako sekáčik. Sekáčiky sa bežne používajú na rýchle a presné úlohy, ako je krájanie orechov, cibule alebo cesnaku. Tiež pomáhajú pri príprave malých množstiev šalátových dresingov, pesta a salsy.

V porovnaní so sekačkou je kuchynský robot väčšie a výkonnejšie zariadenie. Obsahuje motor, ktorý poháňa viacero nadstavcov a nožov, čo vám umožňuje vykonávať väčší rozsah úloh. Kuchynský robot môže tiež miesiť cesto a sekať, krájať, strúhať, pyré a mixovať jedlo.

Akú zeleninu alebo potraviny môžem sekať elektrickým sekačkou?

Elektrický sekáčik možno použiť na rýchle a jednoduché krájanie širokého spektra zeleniny. Niektoré zo zeleniny, ktoré možno nasekať pomocou elektrického krájača, sú cibuľa, cesnak, mrkva, zeler, zelená paprika, brokolica, karfiol, kapusta, cuketa, zemiaky, sladké zemiaky, paradajky, šampiňóny, zelené fazuľky, hrášok, kukurica, špenát. , kel, šalát, reďkovky atď.

Je dôležité mať na pamäti, že pri krájaní v elektrickom sekači môže byť potrebná väčšia opatrnosť pri niektorých druhoch zeleniny, pretože môžu byť príliš jemne nakrájané alebo premenené na pyré.

Pamätajte, že zelenina by mala byť nakrájaná v čase, keď ju budete jesť, pretože jej nasekanie príliš dlho vopred stratí určitú nutričnú hodnotu. Na druhej strane rezanie niektorých druhov zeleniny, ako je zeler, šalát a paštrnák, môže zvýšiť ich obsah polyfenolov.

Ak potrebujete ďalšie nástroje na spracovanie čerstvej alebo varenej zeleniny, pozrite si našu ponuku kuchynských strúhadiel a krájačov, dosiek na krájanie, lisov a odšťavovačov.