Sekáčik na mäso PRO 16 cm, Zwilling
Kód: ZW38415161Súvisiaci tovar
Podrobný popis
S väčším sekáčikom na mäso ZWILLING® Pro bez námahy naporciujete aj veľké kusy mäsa. Pri práci oceníte predovšetkým dokonalú vyváženosť čepele a rukoväti, čo je dôležité najmä pri dlhšej práci s nožom. Široká čepeľ je v hornej časti dostatočne silná, ale zároveň veľmi dobre preniká mäsom. S týmto sekáčikom sa málokedy stane, že nôž uviazne v mäse. Nehrdzavejúca oceľ vysoko odoláva korózii. Kalenie mrazom FRIODUR® je unikátny spôsob tvrdenia, pri ktorom je čepeľ prudko ochladená a výsledná oceľ dosahuje vynikajúce vlastnosti. Sekáčik je vhodný na rezanie a sekanie veľkých kusov mäsa, kotliet či rebier.
Séria ZWILLING® Pro
- Kombinácia inovatívnej technológie, tradičného vzhľadu a dokonalej presnosti
- Ostrie v sebe spája japonskú a európsku kultúru krájania
- Zakrivený tvar záštity Pro Touch umožní pohodlnejšie, presné a bezpečné ovládanie
- Rukoväť zo syntetiky, klasický dizajn troch nitov
- Hladký prechod medzi záštitou a rukoväťou
- Špeciálna oceľ vyrábaná pre spoločnosť ZWILLING J. A. Henckels
- FRIODUR® - čepeľ kalená mrazom
- SIGMAFORGE® - kovaný z jedného kusa
- Tvrdosť cca 57 HRC podľa Rockwella
- Ručne brúsené
- Kontrola ostria laserom
- Možné umývať v umývačke riadu, odporúčame však ručné umývanie
Solingenská značka ZWILLING neustále prináša inovácie svojich výrobkov. S takmer tromi storočiami skúseností a s pomocou talianskeho architekta a dizajnéra Matteo Thuna vytvorila nemecká spoločnosť ZWILLING J. A. Henckels sériu nožov ZWILLING® Pro, ktorá spája dohromady tradičný vzhľad rukoväti s tromi nitmi s inovatívnym tvarom záštity noža. Táto zakrivená záštita umožňuje bezkonkurenčné pohodlie pri rezaní kolískovým pohybom.
V prípade série nožov ZWILLING® Pro zvažovali dizajnéri spoločnosti hneď niekoľko hľadísk: vzhľad, formu, funkciu, materiál a tiež pocit vznikajúci pri ich používaní. Spojením tradície a inovácií nakoniec vznikla fenomenálna séria nožov špičkovej kvality a v perfektnom tvare s ostrím kombinujúcim európsku a japonskú kultúru krájania. Štíhla rukoväť intuitívne navedie k bezpečnému uchopeniu, nože sú ostré, pohodlné na uchopenie a dlho vydržia.
Použité technológie a materiály
Na výrobu nožov sa používa špeciálna vysoko kvalitná oceľ s optimálnym množstvom chrómu a uhlíka vyrábaná podľa špecifických požiadaviek výlučne pre spoločnosť ZWILLING J. A. Henckels. Táto oceľ s tvrdosťou cca 57 HRC podľa Rockwella je pružná, má dobrý počiatočný rezný výkon, dlhú životnosť ostria a perfektnú odolnosť voči korózii. Nože z tejto špeciálnej ocele sa navyše ľahko ostria. Potvrdením správneho "receptu" na jej výrobu je fakt, že z nej už bolo vyrobených vyše 100 miliónov nožov bez zmeny chemického zloženia.
Vlastnosti ocele sú pre účely výroby nožov navyše ešte vylepšené špeciálnou patentovanou metódou tvrdenia FRIODUR®, pri ktorej sa oceľ po zahriatí na teplotu cez 1000 °C a zakaleniu zmrazuje na -70 °C a potom ešte dvakrát ohrieva na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulová štruktúra významne zvyšuje tvrdosť, húževnatosť a odolnosť noža proti korózii.
Čepeľ noža je kovaná z jedného kusu ocele metódou SIGMAFORGE®, ktorá vylepšuje vlastnosti ocele. Týmto spôsobom kované čepele majú hustejšiu a homogénnejšiu štruktúru, čo zaisťuje väčšiu pevnosť, húževnatosť a odolnosť ostria proti otupeniu.
Stabilné ostrie a dokonalá geometria noža potom prináša výnimočné rezacie schopnosti a presné ovládanie rezu. Ostrý uhol poskytuje ešte vyššiu ostrosť, ktorá robí krájanie príjemnejším. Vďaka klinovému výbrusu preniká nôž bez úsilia potravinami. Tvar kolíska pomáha intuitívne používať nôž na jednoduché a presné rezanie.
Záštita Pro Touch je integrovaná ako súčasť čepele z jedného kusa ocele. Zabezpečuje správne rozloženie váhy a zaisťuje presné ovládanie noža.
Ergonomická rukoväť je vyrobená z odolného syntetického materiálu, ktorý je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Možno ju umývať v umývačke riadu. Črienky sú k stopke prichytené tromi nitmi. Dokonalé lícovanie jednotlivých častí bráni zachytávaniu usadenín a baktérií, nože tak spĺňajú prísne hygienické normy.
Údržba nožov ZWILLING
Nože s plastovými rukoväťami je možné umývať v umývačke riadu, je však odporúčané ručné umývanie, ktoré je k nožu šetrnejšie. Ak uprednostňujete predsa len umývanie v umývačke riadu, majte prosím na mysli, že vysoko kvalitné nože môžu byť poškodené, ak narazia počas procesu umývania na iné príbory, hrnce alebo panvice. Pri vkladaní riadu do umývačky je teda nevyhnutné skontrolovať, či sa ostrie nožov nemôže dotýkať iných predmetov. Výrobca tiež odporúča pre prípadné použitie umývačky ekonomický program s teplotou maximálne do 55 °C.
Brúsenie nožov ZWILLING
Každý nôž je treba z čas na čas nabrúsiť. Na brúsenie nožov zo série ZWILLING® Pro odporúčame ocieľku s vrstvou karbidu volfrámu 23 cm TWIN® 1731, možno použiť aj brúsky a ocieľky ZWILLING. Ponúkame tiež originálne brúsenie priamo u výrobcu - zaistíme odoslanie noža do spoločnosti ZWILLING J. A. Henckels v Nemecku. V prípade potreby môžeme odporučiť aj nožiarstvo so skúsenosťami brúsenia nožov značky ZWILLING v Prahe.
Dodatočné parametre
Kategória: | Sekáčiky na mäso |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 0.49 kg |
Farba: | Čierna |
Materiál: | Nerezová oceľ |
Rozmer: | 16 cm |
Počet kusov: | 1 ks |
Dĺžka čepele: | 16 cm |
Typ produktu: | Japonský a Santoku nôž |
Séria: | ZWILLING Pro |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Výrobca: | ZWILLING |
Margin-category: | B |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.