Pučidlá na zemiaky

9 položiek celkom
Škrabka na zemiaky PROFI PLUS 29 cm, WMF
€26,49 –5 %
€25
WM1871696030
Mačkadlo na zemiaky DELTA, skladací, Joseph Joseph JS10161
Mačkadlo na zemiaky PROFI PLUS, WMF
€26,49 –8 %
€24,30
WM1871386030
Mačkadlo na zemiaky B BOIS, de Buyer
€21,90
DB270103
Mačkadlo na zemiaky EASY-MASH 20140, Joseph Joseph
€14,90
JS20140
Mačkadlo na zemiaky NBA087 30 cm, nerezová oceľ / bambus, červená, Pebbly PEBB3760132812076
Mačkadlo na zemiaky PRO, nerezová oceľ, Zwilling
€32,33 –5 %
€30,40
ZW37160001

Zemiakové mačkače – lepší spôsob, ako sa vysporiadať so zeleninou

Prečo sú zemiakové maškrty najlepším spôsobom, ako rozdrviť zemiaky?

Mačkadlo na zemiaky je nástroj na prípravu jedla, ktorý sa používa na drvenie varenej mäkkej zeleniny, ako sú zemiaky, jablká alebo fazuľa. V porovnaní s inými metódami drvenia majú zemiaky roztlačené pomocou drviča na zemiaky tendenciu byť nadýchanejšia a ľahšia, pretože použitie tohto nástroja znižuje množstvo škrobu uvoľneného z buničiny zemiakov.

V Kulina si môžete vybrať z rôznych šúchačov zemiakov od renomovaných výrobcov ako Joseph Joseph a WMF.

Aké dva druhy kuchynského náradia sa používajú na zemiakovú kašu?

Dva hlavné typy šúchačov zemiakov sú:

Štandardný drvič zemiakov: Tradičné drviče zemiakov majú dlhú rukoväť s kovovými drôtmi skrútenými do mriežkového vzoru alebo štrbinovým povrchom na konci. Zemiaky sa pretláčajú cez mriežku alebo štrbinovú dosku, ktorá im dodáva konzistenciu zemiakovej kaše.

Pretláčače/lisy na zemiaky: Ryžovač na zemiaky alebo lis na zemiaky je druh mačkača na zemiaky, ktorý roztlačí zemiaky pomocou piestu a dierovaného taniera. Zemiaky sa umiestnia do násypky v hornej časti ryžovača a potom sa stlačí piest, aby sa zemiaky pretlačili cez perforovanú platňu. Výsledkom je, že zemiaky po pretlačení malými pórmi lisu majú jemnú a nadýchanú štruktúru. Pozrite si našu ponuku kuchynských lisov , kde nájdete pekný príklad lisu na zemiaky.

Zatiaľ čo oba druhy zemiakovej kaše veľmi dobre mačkajú zemiaky, štruktúra, ktorú vytvárajú, je mierne odlišná. Lis na zemiaky je vhodnejší na vytvorenie krémovejšej a nadýchanej textúry, zatiaľ čo drôtený drvič zemiakov je ideálny na výrobu hrubej alebo rustikálnej zemiakovej kaše.

Na čo ešte môžem použiť mačkadlá na zemiaky?

Drvič na zemiaky sa dá v kuchyni okrem typického použitia na zemiakovú kašu použiť na celý rad ďalších účelov. Niektoré z nich sú drvenie cesnaku, výroba guacamole, zmäkčovanie mäsa, drvenie konzervovanej alebo varenej fazule, drvenie inej varenej zeleniny, atď.

V konečnom dôsledku je drvič zemiakov užitočným kuchynským doplnkom, ktorý možno použiť na rôzne úlohy iné ako len drvenie zemiakov.

A ak máte radi varené zemiaky alebo inú zeleninu, uistite sa, že máte dobrú škrabku na zeleninu , aby ste si zeleninu pripravili za sekundu.