Profesionálna silikónová forma ELASTOMOULE, na 8 buchiet canelé 5,5 cm, silikónová, de Buyer

Kód: DB183401
Akcia Sticker
Značka: de Buyer
€60,50 –20 %
Profesionálna silikónová forma ELASTOMOULE, na 8 buchiet canelé 5,5 cm, silikónová, de Buyer
€60,50 –20 % €48
Skladom (5 Ks)

Profesionálna silikónová forma na 8 buchiet canelé ? 5,5 cm Elastomoule® je vhodný na prípravu za tepla aj za studena. Perfektný tvar s ostrými hranami na dokonalú prezentáciu vašich výtvorov.

Detailné informácie

Podrobný popis

Profi silikónová forma na 8 mini báboviek canelé ⌀ 5,5 cm Elastomoule® je vhodná na prípravu za tepla, ako aj za studena. Perfektný tvar s ostrými hranami pre dokonalú prezentáciu Vašich výtvorov.

Profesionálne silikónové formy Elastomoule® od francúzskej firmy de Buyer sú absolútnou špičkou na trhu. Vďaka špeciálnemu materiálu – silikónovej pene s obsahom kovového prachu, sú tieto formy extrémne tepelne vodivé, a tak zaručujú perfektný výsledok. Pečivo bude rovnomerne prepečené, so skaramelizovanou vrstvou po celej ploche. Formy Elastomoule® odolajú teplotám od -70 °C do +300 °C, sú vhodné na pečenie, ako aj na následné uchovávanie v mrazničke. Francúzski kulinári používajú tieto formy na prípravu rôznych predjedál a pečených aj nepečených dezertov. Sú vhodné aj na rôzne vaječné krémy, šľahané peny, aspiky a pod.

Profi silikónové formy Elastomoule® de Buyer v skratke:

  • flexibilné a nepriľnavé zo silikónovej peny s kovovým prachom
  • extrémne rýchly prenos tepla vďaka mikrobublinkám v materiáli
  • perfektné skaramelizovanie pečeného obsahu
  • patentovaný systém
  • vhodné na pečenie aj do mrazničky, odolajú teplotám od -70 °C do +300 °C
  • profesionálna kvalita

Použitie foriem Elastomoule®:

  • Pred prvým použitím umyte formy vodou so saponátom alebo v umývačke riadu. Vymazať formy trochou oleja alebo masla je potrebné len pred prvým použitím. Na ďalšie použitie to už nebude nutné.
  • Ak používate formy v rúre, klaďte ich priamo na mriežku, nie na plech. Na mriežke dôjde k oveľa lepšej tepelnej cirkulácii a rovnomernejšiemu prepečeniu obsahu. Mriežku je vhodné umiestniť do nižšej časti rúry.
  • Teploty používané na pečenie v silikónových formách Elastomoule® sú rovnaké ako pri bežných plechových formách na pečenie.
  • Nepoužívajte v rúre pri grilovacom režime, infračervené lúče môžu formy vážne poškodiť.
  • Môžete používať v mikrovlnnej rúre.
  • Nikdy nedávajte do rúry, ak sú niektoré priehlbiny formy prázdne! Kvapnite do prázdnych miest trocha oleja, alebo ich zasypte múkou.
  • Na manipuláciu s formou nepoužívajte nôž ani iné ostré predmety.
  • Ľahko sa čistia pod tečúcou vodou alebo v umývačke riadu.

Francúzska špecialita - bábovky Canelés de Bordeaux, taktiež známe ako Cannelé Bordelais sú absolútne magické. Malé koláčiky s bohatou rumovo-vanilkovou arómou ukrývajúcou sa pod chrumkavou karamelovou krustou. Túto populárnu receptúru vyvinul pred zhruba 300 rokmi neznámy kuchár z Boreaux. Od tej doby zaznamenala mnoho úprav. Lesklý, tmavohnedý až takmer čierny povrch, horkosladká chuť pri prvom súste, chrumkavá sladká karamelová krusta perfektne kontrastuje s jemným stredom prevoňaným vanilkou a rumom - to je základná charakteristika tohoto dezertu. Tieto malé bábovky sa po rokoch opäť dostávajú na výslnie, a časom určite budú súperiť s Crèmebrûlée o najobľúbenejší karamelizovaný dezert. Pečú sa v špeciálnych formách - či už medených s cínovaným vnútrom, alebo modernejších silikónových. Často sa podávajú s koňakom alebo vínom tak, ako tomu bolo zvykom kedysi na tradičných francúzskych degustáciách.

Recept na 12-16 báboviek, podľa veľkosti formy

1/2 litra mlieka

2 celé vajcia

2 vymiešané žĺtky

1/2 vanilkového lusku alebo 1/2 lyžičky vanilkového extraktu

3 -4 lyžice rumu

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček trstinového cukru

2 lyžice masla

maslo na vymazanie formičiek

cukor na vysypanie

Postup:

1. Deň vopred: zvaríme mlieko s vanilkou a maslom.

2. Po rozohriatí nechajte pozvoľna vychladnúť.

3. Zmiešajte múku a cukor dohromady, potom pridajte vajcia a vaječné žĺtky, celé to pridajte do horúcej zmesi mlieka s vanilkou.

4. Jemne premiešajte, s cieľom získať tekutú a hladkú hmotu podobnú ako na lievance, nechajte vychladnúť a nakoniec pridajte rum.

5. Cesto umiestnite v chladničke na dobu 24 hodín (48 hodín maximálne).

6. Keď ste pripravený piecť caneles: predhrejte rúru na 250°C.

7. Veľkoryso vymažte formy maslom a vysypte cukrom.

8. Nalejte cesto do foriem do výšky 3/4 .

9. Umiestnite formy na plech, pečte pri vysokej teplote po dobu 5 minút, následne znížte teplotu na 175°C a pečte po dobu 1 hodiny (doba pečenia sa môže predĺžiť o štvrť hodinu, záleží na vašej rúre!). Zhora budú mať hnedú kôrku a vnútri ostanú vlhké.

10. Opatrne ich vyberte z foriem, kým sú ešte horúce. Nechajte vychladnúť.

11. Podávajte s čajom alebo kávou pri raňajkách, prípadne s pohárom vína či koňaku vo večerných hodinách.

Dobrú chuť!

Dodatočné parametre

Kategória: Formy na pečenie na bábovku
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.24 kg
Materiál: Silikón
Počet kusov: 1 ks
Typ produktu: Forma na pečenie
Séria: de Buyer Elastomoule®
K překladu: CZ AUTO
Margin: C
Výrobca: de Buyer
Margin-category: B

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: