Kuchynské špachtle

18 položiek celkom
Stierka na cesto 25 cm, silikón, de Buyer
€21,10
DB474024N
Stierka na cesto FKOFFICIUM 12 cm, perforovaná, de Buyer DB423201
Stierka na cesto FKOFFICIUM 12 cm, de Buyer
€33,82 –17 %
€27,90
DB423200
Stierka na cesto PROFI PLUS 28 cm, WMF
€26,49 –8 %
€24,30
WM1871956030
Stierka na cesto DUO, Joseph Joseph
€12
JS80030
Stierka na cesto ELEVATE 20122 žltá, Joseph Joseph
€16,90
JS20122
Stierka na cesto GREEN TOOL 31 cm, Eva Solo
€14,60
ES531531
Stierka na cesto EVA TRIO, sivá, Eva Solo
€15,95 –22 %
€12,32
ES118062
Stierka na cesto TWIN CHEF 21 cm, Zwilling
€45,22
ZW34923210
Stierka na cesto TWIN CHEF 12 cm, Zwilling
€38,04 –29 %
€27
ZW34923120
Špachtľa na ryby PROFI PLUS WMF
€38
WM1871336030
Obracačka 36 cm, zelená, silikónová, Lékué
€11
LKL0207017V28U220
Stierka na cesto 32 cm, akáciové drevo, Nicolas Vahé NV106660712
Stierka na cesto RA 30 cm, tmavohnedá, Rosendahl
€21,70
RSD23109
Stierka na cesto PRO, Zwilling
€26,38 –5 %
€25
ZW37160032

Kuchynské špachtle – jednoduchší spôsob manipulácie s jedlom

Čo je to kuchynská stierka?

Kuchynská špachtľa je nástroj používaný na zdvíhanie, prevracanie alebo roztieranie jedla. Zvyčajne má rukoväť a plochú, tenkú, obdĺžnikovú alebo oválnu čepeľ. Kuchynské stierky sú dostupné v rôznych veľkostiach a tvaroch v závislosti od ich požadovaného použitia.

Napríklad väčšia špachtľa sa môže použiť na prevrátenie palaciniek, zatiaľ čo menšia špachtľa sa môže použiť na pomrazovanie koláča. Niektoré špachtle navyše obsahujú čepeľ so štrbinami, ktoré umožňujú odtekanie ďalších tekutín alebo olejov zo zdvíhaného jedla.

Kuchynská stierka je vo všeobecnosti viacúčelový nástroj, ktorý možno použiť na množstvo úloh na pečenie a kulinárstvo.

V Kulina ponúkame kuchynské stierky od známych výrobcov ako de Buyer a Zwilling. Máme k dispozícii aj množstvo ďalších špachtlí na špecializovanejšie použitie, ako sú kuchynské obracačky a špachtle na polevu a zdobenie.

Aký je rozdiel medzi špachtľou na varenie a špachtľou na pečenie?

Špachtle na varenie a pečenie sa líšia predovšetkým svojou konštrukciou a primárnym použitím.

Zvyčajne je čepeľ varnej špachtle širšia, dlhšia a pružnejšia. Táto čepeľ môže ľahko skĺznuť pod jedlo bez toho, aby spôsobila akékoľvek poškodenie, vďaka čomu je ideálna na prevracanie a otáčanie predmetov na panvici alebo na panvici. Okrem toho stierky na varenie možno použiť na zoškrabanie všetkých čiastočiek jedla, ktoré sa mohli prilepiť na panvicu.

Špachtle na pečenie sú na druhej strane vyrobené precíznejšie a jemnejšie. Často majú čepeľ, ktorá je užšia, pevnejšia a rovnejšia, čo zlepšuje kontrolu pri manipulácii s jemným pečivom , ako sú koláče, pečivo a sušienky. Aby ste dosiahli lepší pákový efekt a zabránili tomu, aby vám prekážala ruka, čepeľ je často odsadená od rukoväte. Sú tiež pružnejšie, aby umožnili rozotieranie krémov alebo zoškrabávanie zvyšného cesta zo stien misky

Na čo môžem použiť kuchynskú stierku?

Kuchynské špachtle sú všestranné nástroje, ktoré možno použiť na širokú škálu kuchynských prác, ako je prevracanie a otáčanie jedla, zdvíhanie upečeného jedla, škrabanie misiek a pohárov, roztieranie korenín, miešanie a miešanie, vyberanie jedla z panvíc, grilovanie, atď. Ako vidíte, možností použitia kuchynskej stierky je veľa a sú obmedzené len vašimi potrebami, kreativitou a fantáziou v kuchyni.

Môžete si tiež pozrieť našu kolekciu lyžíc na miešanie a súprav kuchynského náradia , aby ste sa uistili, že máte všetko, čo potrebujete na zvládnutie všetkých kulinárskych úloh.