Kuchársky nôž CLASSIC IKON 16 cm, krémová, Wüsthof
Kód: WU4596016Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kuchársky nôž Classic Ikon crème je robustný, ťažký nôž so širokou čepeľou s jemným, ale pritom odolným ostrím. Univerzálny pomocník pre profesionálov a hobby kuchárov, ktorý čistí zeleninu, ale aj naseká bylinky alebo kotlety.
Séria Classic Ikon crème
- Elegantné kované nože vysokej kvality vyrobené v Solingene
- Pre profesionálnych kuchárov a nadšencov v kuchyni
- Krémová rukoväť zo špeciálneho syntetického materiálu
- Ergonomická, príjemná na dotyk, s tromi nitmi
- Aplikácia z nehrdzavejúcej ocele s logom na päte rukoväte
- Použitá špičková nemecká legovaná oceľ X50CrMoV15
- Mimoriadne ostrie, ktoré sa ľahko udržuje
- Tvrdosť 58 HRC Rockwellovej stupnice
- Špeciálny proces brúsenia PEtec riadený počítačom
- Presné ručné honovanie a leštenie pre dokonalé ostrie
- Prísna priebežná kontrola kvality, ostrie kontrolované laserom
- Skrátený tvar záštity umožňuje používať celú čepeľ a ľahšie ostrenie
- Hladký prechod medzi kovaním a rukoväťou
- Bezproblémové hygienické uchytenie črienok
- Nože možné umývať v umývačke riadu - odporúčame však ručné umývanie
- Predĺžená záruka na výrobné a materiálové vady 15 rokov
- Séria dostala v USA významnú pečať kvality a hygieny NSF
WÜSTHOF , ide o vysokokvalitné nože vyrobené s veľkou starostlivosťou do posledného detailu. Presne tak ako sa očakáva od nožov Solingen. Elegantná séria nožov Classic Ikon crème, ktorej čepele sú vykované z jedného kusu legovanej nehrdzavejúcej nožiarskej ocele X50CrMoV15, zaujme dynamickým tvarom, kvalitou spracovania a následne vysokým komfortom používania.
Rukoväť nožov Classic Ikon crème je vyrobená z odolného syntetického materiálu v jemnej krémovej farbe. Spĺňa ergonomické požiadavky a z estetického hľadiska citlivo kombinuje moderný dizajn a typický vzhľad rukoväte s tromi nitmi. Odolný materiál rukoväte vydrží umývanie v umývačke riadu, ale na zachovanie kvality čepele odporúčame ručné umývanie, ktoré je pri kvalitných nožoch vhodnejšie.
Špeciálny proces brúsenia nožov WÜSTHOF riadený počítačom slúži na to, aby boli nože perfektne ostré. Počítač za pomoci lasera premeria ostrie noža a zadá robotu informáciu k perfektnému nabrúseniu. Počítačová podpora výroby tak prináša nožom extrémne vysoký počiatočný rezný výkon (po celej dĺžke ostria) a jeho dlhú životnosť. Kvalita ostria je vysoká a čo je dôležité, ľahko obnoviteľná.
V neposlednom rade treba spomenúť i významný certifikát NSF, ktorý séria Classic Ikon crème získala v USA. Cieľom organizácie NSF je ochrana verejného zdravia a životného prostredia. Certifikuje okrem iného aj kuchynské vybavenie vrátane nožov, ktoré nie sú škodlivé pre ľudské zdravie. Rovnako tak je u výrobku testovaný aj dizajn, bezpečnosť materiálu či použitie. Logo NSF nájdete na produktoch, ktorých výroba je šetrná k životnému prostrediu a zbytočne ho nezaťažuje.
Použité technológie a materiály
Na výrobu nožov WÜSTHOF je používaná vysoko kvalitná nemecká oceľ X50CrMoV 15 , ktorá má cca 0,5 percent uhlíka a ako legovacie prvky chróm, molybdén a vanád. Vďaka pridanému chrómu je nehrdzavejúca, čo je u kuchynských nožov žiadúce.
Z oceľového pásu kovaním v zápustke vznikajú precízne čepele. Tie sú kalené 15 minút pri teplote 1070 °C a potom sa v dvoch minútach prudko ochladzujú na 60 °C. Následným popúšťaním (proces pomalého ohriatia materiálu na teplotu 200 ° C počas 45 minút) sa čepeľ zbavuje vnútorného pnutia a stabilizuje sa jej martenzitická štruktúra. Čepeľ tak získava optimálnu požadovanú tvrdosť 58° Rockwella a vyššiu húževnatosť.
Špeciálny proces brúsenia nožov WÜSTHOF s názvom PEtec (Precision Edge Technology) zaisťuje ideálny uhol ostria. Ide o špičkovú technológiu, kedy sú nože brúsené za pomoci robotov, ktoré sú riadené a kontrolované počítačmi. Výhodou tohto postupu je presná geometria po celej dĺžke ostria, pozoruhodný a extrémne vysoký počiatočný rezný výkon noža, porovnateľný s ostrou britvou, a v neposlednom rade dlhá životnosť ostria.
Stabilné ostrie a dokonalá geometria noža prináša výnimočnú rezivosť a presné ovládanie v reze. Ostrý uhol poskytuje ešte vyššiu ostrosť, ktorá robí krájanie príjemnejšie. Vďaka klinovému výbrusu preniká nôž bez úsilia potravinami.
Záštita je integrovaná ako súčasť čepele z jedného kusu ocele. Zabezpečuje správne rozloženie hmotnosti a presné a bezpečné ovládanie noža. Kovanie na záštite nožov Classic Ikon crème plynulo prechádza do hornej časti ricassy pre ešte pohodlnejší úchop.
Ergonomická rukoväť je vyrobená z odolného syntetického materiálu, ktorý je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Možno ho umývať v umývačke riadu. Črienky sú ku konzole prichytené tromi nitmi. Dokonalé zlícovanie jednotlivých častí bráni zachytávaniu usadenín a baktérií, nože tak spĺňajú hygienické normy.
Brúsenie nožov WÜSTHOF
Každý nôž je potrebné čas od času nabrúsiť, pretože sa po dlhšom užívaní ztupí. Na udržanie a oživenie ostria slúžia chrómované ocieľky, pre brúsenie nožov potom odporúčame brúsne kamene WÜSTHOF. Pre menej skúsených máme v ponuke aj brúsky s ľahšou obsluhou. Postačí niekoľkokrát opatrne pretiahnuť nôž brúsnou drážkou a ostrie bude obnovené.
Spoločnosť Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG bola založená v Solingene už v roku 1814 a počas dvesto rokov jej existencie sa vo vedení vystriedalo už sedem generácií rodiny Wüsthofov. Pýši sa jedným z najmodernejších, vysoko automatizovaných výrobných procesov na svete. Napríklad pri výrobe nožov v takmer 40 krokoch používa 100 robotov.
Nože značky WÜSTHOF sú dnes predávané vo viac ako 80 krajinách sveta. Vďaka použitiu špičkových materiálov a moderných technológií riadených počítačmi sú pohodlné na použitie a prípravu jedla. Kulinárske potešenie samo o sebe.
Dodatočné parametre
Kategória: | Kuchárske nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 0.19 kg |
Farba: | Krémová |
Materiál: | Nerezová oceľ |
Rozmer: | 16 cm |
Počet kusov: | 1 ks |
Dĺžka čepele: | 16 cm |
Vlastnosti: | Vhodné do umývačky |
Typ produktu: | Kuchársky nôž |
Séria: | WÜSTHOF Classic Ikon creme |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Výrobca: | WÜSTHOF |
Margin-category: | B |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.