Kastróly
Hrnce – malé, ale nevyhnutné hrnce do každej kuchyne
Čo sú to zapekacie hrnce?
Zapekacie hrnce sú nízke hrnce, ktoré sa zvyčajne dajú použiť na sporáku aj v rúre. Sú širšie ako vysoké a zvyčajne sa dodávajú s vekom a dvoma malými rúčkami. Často sa nazývajú nízky zásobný hrniec, kastról, francúzska rúra alebo holandská rúra.
Na čo používate kastról?
Zapekacie hrnce sú veľmi všestranné a musia byť súčasťou každej kuchyne. Môžu byť použité na:
- varenie polievok, dusených pokrmov, pečeného mäsa, omáčok
- varenie jednohrncových jedál v rúre
- ohrievanie malých porcií jedla
- príprava jedla pre jednu alebo dve osoby
Aký hrniec si vybrať?
V Kulina Vám ponúkame široký sortiment nízkych hrncov, vyrobených z rôznych materiálov, vyrobených spoľahlivými značkami a navrhnutých pre rôzne štýly interiéru. Ak neviete, ktorý kastról si vybrať, prečítajte si nášho úplného nákupného sprievodcu o hrncoch tu a pozrite si naše kastróly od WMF, Zwilling, Tefal alebo Smeg.
Náš tip: Ak hľadáte malé nízke hrnce, pozrite si kolekciu Mini o WMF s nízkymi hrncami vyrobenými z vysokokvalitného a vysoko odolného Cromarganu® (18 /10 nerez) a vybavená univerzálnou základňou TransTherm® vhodnou pre všetky typy sporákov. A povrchová úprava s vysokým leskom určite dodá eleganciu vašej kuchyni!
Ako sa starať o svoje hrnce?
Viete, že väčšina ľudí si za celý život kúpi nové hrnce len dvakrát alebo trikrát? Niekedy máme tendenciu kupovať auto častejšie ako hrnce! Preto sa oplatí investovať do kvalitných hrncov a užívať si ich funkčnosť po celé roky a pri každom varení. A ak investujete peniaze do kvalitného riadu, mali by ste sa o svoje hrnce aj správne starať. Ako sa starať o svoje hrnce?
- vždy si pred prvým použitím prečítajte pokyny od výrobcu a uistite sa, že hrnce nevkladáte do umývačky riadu, ak sa to neodporúča,
- nepoužívajte kovové náčinie, ktoré môže poškriabať povrch vašich hrncov, namiesto toho použite drevené alebo silikónové kuchynské náčinie,
- nenechávajte špinavé hrnce cez noc alebo ich dlho namáčajte (najmä hrnce z nehrdzavejúcej ocele),
- ak sa chcete zbaviť škvŕn na povrchu vašich nerezových hrncov, vyčistite ich čistiacim prostriedkom na nerez,
- nečistite hrnce s keramickým povrchom oceľovou vlnou,
- vyčistite svoje železné hrnce ihneď po použití a nepoužívajte mydlo, pretože kov je porézny a môže absorbovať chuť chemikálií,
- vyhýbajte sa teplotným šokom, nevkladajte horúce hrnce do studenej vody a pod.,
- nevarte kyslé jedlá (ako paradajky) v liatinovom riade,
- neklaďte potiahnuté hrnce a panvice na seba, pretože by to mohlo spôsobiť poškriabanie a odštiepenie. Zaveste ich na háčiky alebo položte na boky.