Japonský Santoku nôž 4000FC 18 cm, Miyabi

Kód: MB33957181
Akcia
Značka: ZWILLING
€147
Skladom2 (1 ks)

"Kuchyňa, v ktorej nenájdete dobrý nôž, nie je kuchyňou."

 

Detailné informácie

Podrobný popis

"Kuchyňa, v ktorej nenájdete dobrý nôž, nie je kuchyňou."

Masaharu Morimoto, expert na japonskú kuchyňu a šéfkuchár

Extrémne ostrý nôž SANTOKU s autentickou japonskou čepeľou je najznámejším univerzálnym nožom ázijského typu. Právom je nazývaný ako nôž troch cností. Vyniká v krájaní, plátkovaní aj sekaní. Každý druhý nôž predaný v Japonsku je práve nôž SANTOKU. Ako hlavný nástroj japonského kulinárskeho umenia si tento nôž získal rýchle obľubu aj v Európe. Príprava japonského sushi sa stala trendovou záležitosťou a práve SANTOKU je ideálnym nožom na jeho prípravu. Široká a dlhá čepeľ s jemným ostrím umožní rovnomerné rozloženie sily a krájanie je tak presné a pohodlné. Vyššia fazeta znižuje trenie, krájanie je tým presnejšie. SANTOKU je dokonalým spoločníkom pri práci s mäsom, rybami, zeleninou a ovocím. Neprekonateľné vlastnosti noža oceníte napríklad pri krájaní cibule. Odolná rukoväť osembokého tvaru skvele sedí v ruke a zabezpečuje bezpečnosť úchopu. Nôž je nevyhnutnosťou pri príprave pokrmov ázijských receptúr.

Špecifikácia: dĺžka čepele 18 cm

Potešenie z varenia začína už prípravnými prácami, pri ktorých hrá nôž bezkonkurenčne hlavnú úlohu. Japonské nože radu MIYABI 4000FC vás budú s gráciou sprevádzať všetkými rituálmi prípravy pokrmu. Nože s tradičnou rukoväťou boli vyvinuté s dôrazom na eleganciu a maximálnu praktickosť a bezpečnosť.

Čepeľ noža je vyrobená z FC61 dvakrát tvrdenej chrómovej ocele. Na dosiahnutie ešte lepších vlastností bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je oceľ zmrazená pri -196 ° C. Výsledný materiál sa môže pochváliť výnimočnou tvrdosťou. Ručné tradičné ostrenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, keď sa nôž najprv ostrí pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne sa ostrie doleští koženým honovacím remeňom. Symetrické brúsenie a ostrie Katana edge zaručujú jednoduchý prienik surovinami. Vykrojená záštita bráni zošmyknutiu prstov na ostrie.

Osemboká rukoväť poskytuje perfektnú kontrolu nad rezom a efektívnu podporu pri krájaní. Ebenové drevo pakka je vďaka vysokej vrstevnatosti prirodzene odolné a tvarovo stabilné. Ozdobný čap rukoväti je decentnou ázijskou ozdobnou metódou. Dokonalé vyváženie noža prináša komfort a zamedzí únave ruky. Nože MIYABI 4000FC dokonale uspokoja vašu túžbu po precíznom nástroji japonského pôvodu.

    • Vyrobené z dvakrát tvrdenej chrómovanej ocele FC61
    • Tvrdosť 61 Rockwella
    • CRYODUR® – unikátny spôsob kalenia mrazom/temperovanie
    • 2-vrstvové ostrie

 

  • Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnosť používania

 

  • Autentický, úzky japonský tvar
  • Ostrie Katana edge
  • Symetrický výbrus
  • Honbazuke unikátne trojfázové ručné brúsenie
  • Vysoká retencia ostria, odolnosť proti korózii a optimálna pružnosť
  • Pohodlná rukoväť z dreva pakka
  • Osemboký tvar, impregnované drevo
  • Dokonalé vyváženie umožní pohodlnú prácu s nožom
  • Ozdobný čap
  • Gravírované logo
  • Nevhodné do umývačky riadu
  • Doživotná záruka na výrobné vady čepele

Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry, rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardnou úrovňou nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu.

Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradícií už dlhé storočia. Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, krásu a technickú dokonalosť. Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície. Ohromujúca, bezmála „chirurgická“ ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín. Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm.

Odporúčania a údržba:

  • Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr. zmrazené potraviny
  • Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou
  • Zabráňte ohýbaniu noža
  • Pre zachovanie ostrosti je vhodné po použití nôž ručne umyť šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď osušiť
  • Chráňte ostrie pred nárazom
  • Ak nôž dlho nepoužívate, je vhodné zabaliť ho do suchej textílie alebo novinového papiera. Olej z tlačiarenskej černe, použitej na novinovom papieri, ochráni čepeľ pred možnou koróziou
  • Čepeľ môžete v rámci ochrany utrieť handričkou namočenou v oleji, zvýši sa tým odolnosť proti korózii
  • Skladujte nôž na bezpečnom mieste

Dodatočné parametre

Kategória: Přeloženo
Záruka: doživotná

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: