Japonský Santoku nôž 4000FC 18 cm, Miyabi
Kód: MB33957181Súvisiaci tovar
Podrobný popis
"Kuchyňa, v ktorej nenájdete dobrý nôž, nie je kuchyňou."
Masaharu Morimoto, expert na japonskú kuchyňu a šéfkuchár
Extrémne ostrý nôž SANTOKU s autentickou japonskou čepeľou je najznámejším univerzálnym nožom ázijského typu. Právom je nazývaný ako nôž troch cností. Vyniká v krájaní, plátkovaní aj sekaní. Každý druhý nôž predaný v Japonsku je práve nôž SANTOKU. Ako hlavný nástroj japonského kulinárskeho umenia si tento nôž získal rýchle obľubu aj v Európe. Príprava japonského sushi sa stala trendovou záležitosťou a práve SANTOKU je ideálnym nožom na jeho prípravu. Široká a dlhá čepeľ s jemným ostrím umožní rovnomerné rozloženie sily a krájanie je tak presné a pohodlné. Vyššia fazeta znižuje trenie, krájanie je tým presnejšie. SANTOKU je dokonalým spoločníkom pri práci s mäsom, rybami, zeleninou a ovocím. Neprekonateľné vlastnosti noža oceníte napríklad pri krájaní cibule. Odolná rukoväť osembokého tvaru skvele sedí v ruke a zabezpečuje bezpečnosť úchopu. Nôž je nevyhnutnosťou pri príprave pokrmov ázijských receptúr.
Špecifikácia: dĺžka čepele 18 cm
Potešenie z varenia začína už prípravnými prácami, pri ktorých hrá nôž bezkonkurenčne hlavnú úlohu. Japonské nože radu MIYABI 4000FC vás budú s gráciou sprevádzať všetkými rituálmi prípravy pokrmu. Nože s tradičnou rukoväťou boli vyvinuté s dôrazom na eleganciu a maximálnu praktickosť a bezpečnosť.
Čepeľ noža je vyrobená z FC61 dvakrát tvrdenej chrómovej ocele. Na dosiahnutie ešte lepších vlastností bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je oceľ zmrazená pri -196 ° C. Výsledný materiál sa môže pochváliť výnimočnou tvrdosťou. Ručné tradičné ostrenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, keď sa nôž najprv ostrí pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne sa ostrie doleští koženým honovacím remeňom. Symetrické brúsenie a ostrie Katana edge zaručujú jednoduchý prienik surovinami. Vykrojená záštita bráni zošmyknutiu prstov na ostrie.
Osemboká rukoväť poskytuje perfektnú kontrolu nad rezom a efektívnu podporu pri krájaní. Ebenové drevo pakka je vďaka vysokej vrstevnatosti prirodzene odolné a tvarovo stabilné. Ozdobný čap rukoväti je decentnou ázijskou ozdobnou metódou. Dokonalé vyváženie noža prináša komfort a zamedzí únave ruky. Nože MIYABI 4000FC dokonale uspokoja vašu túžbu po precíznom nástroji japonského pôvodu.
- Vyrobené z dvakrát tvrdenej chrómovanej ocele FC61
- Tvrdosť 61 Rockwella
- CRYODUR® – unikátny spôsob kalenia mrazom/temperovanie
- 2-vrstvové ostrie
- Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnosť používania
- Autentický, úzky japonský tvar
- Ostrie Katana edge
- Symetrický výbrus
- Honbazuke unikátne trojfázové ručné brúsenie
- Vysoká retencia ostria, odolnosť proti korózii a optimálna pružnosť
- Pohodlná rukoväť z dreva pakka
- Osemboký tvar, impregnované drevo
- Dokonalé vyváženie umožní pohodlnú prácu s nožom
- Ozdobný čap
- Gravírované logo
- Nevhodné do umývačky riadu
- Doživotná záruka na výrobné vady čepele
Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry, rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardnou úrovňou nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu.
Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradícií už dlhé storočia. Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, krásu a technickú dokonalosť. Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície. Ohromujúca, bezmála „chirurgická“ ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín. Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm.
Odporúčania a údržba:
- Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr. zmrazené potraviny
- Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou
- Zabráňte ohýbaniu noža
- Pre zachovanie ostrosti je vhodné po použití nôž ručne umyť šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď osušiť
- Chráňte ostrie pred nárazom
- Ak nôž dlho nepoužívate, je vhodné zabaliť ho do suchej textílie alebo novinového papiera. Olej z tlačiarenskej černe, použitej na novinovom papieri, ochráni čepeľ pred možnou koróziou
- Čepeľ môžete v rámci ochrany utrieť handričkou namočenou v oleji, zvýši sa tým odolnosť proti korózii
- Skladujte nôž na bezpečnom mieste
Dodatočné parametre
Kategória: | Přeloženo |
---|---|
Záruka: | doživotná |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.